top of page

verzonken ramen by schroder
design puien

air-lux logo diapositief op blauw

 HET VERTICALE HOOGTE PUNT

 HET VERTICALE HOOGTE PUNT

Met één druk op de knop zakt het hele raamfront op magische wijze in de grond en versmelt het interieur absoluut naadloos met het exterieur. Het voordeel ten opzichte van een schuifraam: Het schuifraam hoeft niet voor een vast element geschoven te worden. Hierdoor kan de hele gevel worden geopend.

Het air-lux verzonken raam is niet alleen een glazen front, maar het hele jaar door een highlight. Niet voor niets werd het verzonken raam bekroond met de German Design Award 2020 in de categorie "Excellent Product Design - Gebouw en Elementen".

Of het doel nu strak en minimalistisch of opvallend en exclusief is, het air-lux verzonken raam geeft bouwers en architecten nieuwe ontwerpvrijheid om baanbrekende architectuur met glazen gevels te creëren. Overtuig uzelf.

100% LUCHTDICHT

Het unieke air-lux afdichtingsconcept met rondom opblaasbare ringafdichtingen garandeert 100% dichtheid tegen slagregen, wind en lawaai.

Raam sluiten:

Door op de knop te drukken wordt lucht in de afdichting gepompt. De opening tussen het schuifpaneel en het vaste kozijn is absoluut dicht.

 Raam openen:

Door op de knop te drukken ontsnapt de lucht. De afdichting keert terug naar de oorspronkelijke, opgerolde positie en het raam gaat geruisloos open.

verzonken ramen by schroder design puien

HANDIGE BEDIENING, MAXIMALE VEILIGHEID

Het verzonken raam wordt bediend door middel van een dodemansbediening, d.w.z. door constant op een drukknop te drukken. Op verzoek is ook volautomatische bediening mogelijk. In dat geval wordt de veiligheid gegarandeerd door radar of infrarood.

 

AFMETINGEN

Hoe groter een verzonken raam kan worden gerealiseerd, hoe indrukwekkender het effect is als het open is.  Er zijn bijna geen grenzen aan de afmetingen van verzonken ramen. De grootte van een verzonken raam wordt alleen beperkt door de maximaal mogelijke glasafmetingen. Deze zijn:    STANDAARD GLAS: 3 × 6M   

SPECIAAL GLAS: 3.5 × 20M

PERFECT IN BALANS

Het verzonken raam staat op een stabiel frame, dat verbonden is met een contragewicht. Dankzij het contragewicht is het verzonken raam perfect in balans en kan het geruisloos op en neer worden bewogen met behulp van een elektrische aandrijving.

 

TECHNISCHE RUIMTE 

Aangezien het verzonken raam volledig in de vloer verdwijnt, is er voldoende ruimte nodig onder de beglazing voor alle technische apparatuur en uitvoering van servicewerk-zaamheden.

ONZICHTBAAR VERZONKEN

In geopende toestand is er geen drempel zichtbaar. Parket, platen of steen: het materiaal van de vloer kan worden toegepast op het verzonken raam

referenz-poolhaus-oesterreich-air-lux-16-900x1350_edited.png
In geopende toestand is er geen drempel zichtbaar. Parket, platen of steen: het materiaal van de vloer kan worden toegepast op het verzonken raam
air-lux logo
schröder logo in blauw en zwart

DESIGNPUIEN

Schröder Design Puien  |   Baronieweg 6C  5321JW  Hedel   |  Tel: 073-6990936  |    E-mail:  

bottom of page