top of page

air-lux schuiframen HET HORIZONTALE
HOOGTEPUNT

Het air-lux schuifraam met schuifraamgewichten tot 1.800 kg en oppervlaktes tot 25 m² garanderen 100% dichtheid en optimale operationele eigenschappen.

Openen en sluiten gaat soepel en geruisloos - volautomatisch of handmatig, zonder enige inspanning. De robuuste en toch elegante kozijnen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen

AIR-LUX MINIMAL DESIGN BY SCHRÖDER DESIGNPUIEN

ZWART AIR-LUX LOGO

GEEN COMPROMISSEN

air-lux schuiframen HET HORIZONTALE HOOGTEPUNT
referenz-villa-in-koeln-hahnwald-air-lux-1-2025x1350_edited_edited.jpg

Met het gepatenteerde, met lucht ondersteunde systeem voor afdichting garanderen air-lux schuiframen uitstekende bouwkundige waarden. De afdichting rondom met afdichtingsring zorgt na het sluiten voor 100% dichtheid tegen slagregens, wind en geluid. In tegenstelling tot systemen met afdichtingslippen of -borstels, staat de onzichtbare en vrijwel onderhoudsvrije air-lux techniek garant voor constante prestaties van de afdichting met lucht zonder dat er zich slijtageverschijnselen voordoen. Dit resulteert in lage onderhoudskosten en een verbetering van de ROI (return on investment)

UNIEK AFDICHTINGSSYSTEEM – ZO WERKT

HET AIR-LUX SCHUIFRAAM

Actieve afdichting: door op de knop te drukken wordt lucht in het frame gebracht en wordt de afdichting opgepompt. De afdichting drukt tegen het schuifprofiel en sluit de opening tussen het schuivende paneel en het vaste frame om een perfecte afdichting te creëren.

Afdichting inactief: als de knop een tweede keer wordt ingedrukt om de pui te openen, verlaat de lucht de pui en trekt de afdichting zich terug naar het oorspronkelijke holle profiel.

ARCHITECTONISCHE VRIJHEID

    Met air-lux genieten opdrachtgevers en architecten een haast onbeperkte vrijheid bij het ontwerpen van innovatieve architectonische vormen met glazen puien. air-lux kan naar persoonlijke wens op ieder project worden afgestemd en zonder beperkingen in een gebouw worden geïntegreerd. Dit biedt mogelijkheden voor frameloze glazen puien van unieke afmetingen. Horizontaal, schuin of rond een hoek. Ook de verschillende openings- en hellingshoeken kunnen worden aangepast aan persoonlijke wensen en ideeën.

    Het enkelsporige systeem bestaat uit thermisch gescheiden aluminium profielen en kan zowel vlak in het vloer-/plafondgedeelte als zijdelings in de dagkanten worden geïnstalleerd. Het schuifraam loopt aan de buitenkant, waardoor de hinderlijke, zichtbare geleiderail aan de binnenkant wegvalt. De verticale, centrale staander heeft een breedte van 66 mm en draagt aanzienlijk bij aan de stabiliteit en robuustheid van het systeem. Door de robuustheid van het systeem zijn de profielen, en niet het glas, het dragende element. Aangezien het air-lux systeem compatibel is met het Schüco AWS 75 systeem, kunnen draai- of kiepramen, ventilatiekleppen of zelfs deurelementen naadloos en perfect worden geïntegreerd - en dat allemaal tegelijk, netjes en professioneel.

BEDIENING

Het schuifraam wordt bediend via een drukknop op het kozijn met ingebouwde ledverlichting. Openen en sluiten gaat handmatig of geheel automatisch, soepel en stilletjes en zonder inspanning.

Omdat er zich bij een afdichting die vrij is van lucht geen wrijvingsweerstand voordoet, zoals bij afdichtingen met borstels, adviseren wij de montage van motoren pas vanaf 600 kg. Als u niet zeker weet of motorisering gewenst is, kunnen we die voorbereiden en eventueel later monteren. De integrale aandrijving van air-lux wordt bij alle manieren van openen onzichtbaar aangebracht in de omranding. Inbouwnissen of uitsparingen in het plafond zijn niet nodig.

SCHUIFRAAMVLEUGELS TOT EEN OPPERVLAK VAN 28M²

Groot is goed, en dat geldt ook voor air-lux schuiframen. Dankzij de afdichting met lucht is het systeem berekend op grotere bouwkundige toleranties dan de gebruikelijke afdichtingssystemen. Dit maakt vleugelformaten tot 8 × 3,1 m (breedte x hoogte) of 3,1 × 6 m (bij maximalisatie van respectievelijk breedte of hoogte) mogelijk - met kozijnloze, vloer-tot-plafond-installatie. Met een gewicht van bijna twee ton werkt zo'n schuifraam als een glazen gevel, die vrijwel geruisloos opzij kan worden geschoven.

OPPERVLAKKEN EN MATERIALEN

Of het nu gaat om speciaal hout, architectonisch brons of steen, wij ontwerpen deurpanelen in elk materiaal en elke oppervlakteafwerking. De kern is altijd ons hoogwaardige, thermisch geïsoleerde aluminium profiel bekleed met het gewenste materiaal.

Met air-lux connect hebben we nog meer opties - bijvoorbeeld een unieke materiaalfusie van aluminium met fijn hout aan de binnenkant of massief brons aan de buitenkant.

VEILIGHEID

De basisconstructie van air-lux biedt een grotere mate van weerstand en kan worden voorzien van aanvullende mechanische componenten en een speciale glassoort tot de geteste weerstandsklasse 3 (RC3).

De veiligheidsvoorzieningen zijn onzichtbaar en zijn niet van invloed op profielen of aanzichtbreedte. Ook kogelwerend of anti-inbraakglas kunnen worden toegepast bij elementen tot een dikte van 60 mm. Er zijn elektronische componenten die het mogelijk maken de sluitpositie, de vergrendeling van de schuifvleugels en de aansturing en monitoring van de schuiframen te bewaken via de installatie in de woning (alarminstallatie, domotica-systeem, etc.). Dit kan ook via mobiele apparaten zoals smartphones.

ALL GLASS UITVOERING

Met het air-lux systeem hebben we ook de mogelijkheid de glazen panelen in een exclusieve“All Glass” uitvoering uit te voeren. Het glas wordt dan aan twee of desgewenst aan alle vier de zijden glasoverlappend uitgevoerd, die dan de glaslat in het normale systeem vervangt. Hierdoor lijkt het glasoppervlak nog groter en wordt de air-lux pui nóg meer een ​​echte eye-catcher.

ALL GLASS UITVOERING

STANDAARD UITVOERING MET GLASLAT

ALL GLASS UITVOERING

UITVOERING MET ALL-GLASS LOOK

Uitvoering met all-glass look

STANDAARD UITVOERING MET GLASLAT

Standaard uitvoering met glaslat

UITVOERING MET ALL-GLASS LOOK

air-lux schuiframen HET HORIZONTALE HOOGTEPUNT

ACCESSOIRES

Of het nu gaat om zonwering, kierventilatie, insectenwering of exclusieve materialen: air-lux schuiframen kunnen worden aangepast met een groot aantal verschillende opties. En natuurlijk kan air-lux voor de zekerheid ook worden uitgerust voor RC3, met alarmglas of kogelwerend veiligheidsglas.

MOTORISERING

De air-lux geïntegreerde aandrijving is onzichtbaar geïntegreerd in de frames van alle opengaande types en maakt inbouwnissen of uitsparingen in het plafond overbodig. Schuiframen kunnen volledig automatisch, soepel en geruisloos worden geopend en gesloten. Bij stroomuitval kan het schuifraam eenvoudig handmatig worden geschoven en vergrendeld zonder stroom.

MOTORISERING

VLOERKLEP OF SCHUIFDORPEL

Vlakke schuifsystemen laten in geopende toestand altijd een opening in de vloer achter. De ervaring leert dat vrijwel iedereen een stap van 'binnen' naar 'buiten' zet en automatisch de opening overschrijdt.

   Als u toch een vloergelijke oplossing wilt zonder vloeropening, bieden we een automatische vloerklep of een schuifdorpel aan. Bij de vloerklep klapt de vloerklep automatisch omhoog zodra het schuifraam helemaal is geopend.

    De schuifdorpel werkt als een soort aanhanger die door de schuif wordt getrokken. Dit betekent dat er altijd een extra vaste ruimte nodig is waar de slede in gesloten toestand kan worden 'geparkeerd'.

VLOERKLEP

VLOERKLEP

SCHUIFDORPEL

SCHUIFDORPEL

air-lux schuiframen HET HORIZONTALE HOOGTEPUNT

VERBINDING MET BUILDING MANAGEMENT SYSTEM

Wilt u uw air-lux schuiframen overal ter wereld controleren, openen en sluiten via uw mobiele telefoon? Met de directe verbinding van de air-lux schuiframen met uw gebouwbeheersysteem is dit eenvoudig mogelijk.

VERBINDING MET BUILDING MANAGEMENT SYSTEM

BESCHERMING TEGEN INSECTEN

De insectenwerende plisséhorren zijn geschikt voor zowel grote als kleine schuiframen. Het net wordt door middel van een handgreep als een accordeon opzij geschoven en blijft in elke gewenste positie staan. Dankzij het uitgekiende ontwerp kan de plisséhor met weinig moeite worden bediend.

INBRAAKBEVEILIGING RC2/RC3

De zeer resistente air-lux basisconstructie kan worden uitgebreid met extra mechanische onderdelen en speciaal glas tot de geteste weerstandsklasse RC3. Alle veiligheidsmaatregelen blijven onzichtbaar en veranderen noch het profiel noch het glasoppervlak. Kogelvrij veiligheidsglas en alarmglas kunnen ook worden gebruikt tot een elementdikte van 60 mm.

VALBEVEILIGING

Voor constructies zonder uitgangsmogelijkheid biedt air-lux passieve persoonlijke bescherming met unieke, geïntegreerde valbeveiliging. Het rondom gelaagde veiligheidsglas is praktisch onzichtbaar en wordt in de kozijnopening geplaatst. Het externe schuifraam beschermt het glas tegen weersinvloeden.

ALX Ganzglas Absturzsicherung
VALBEVEILIGING
air-lux schuiframen HET HORIZONTALE HOOGTEPUNT
LOGO SCHÖDER DESIGNPUIEN

OPPERVLAK

Er zijn geen 'standaard' kleuren bij air-lux. Elke bestelling wordt gemaakt volgens de specificaties van de klant en individueel gepoedercoat bij ontvangst van het materiaal. U kunt uw favoriete kleur kiezen uit meer dan 2.000 NCS- of RAL-tinten (Qualicoat klasse 1) zonder extra kosten. Als u het natuurlijke, metaalachtige karakter van aluminium wilt behouden, is anodiseren van het oppervlak de juiste keuze. Ook hier is er een ruime keuze aan kleuren en kan de oppervlaktestructuur worden gewijzigd.

HANDGREEP AAN DE BUITENKANT

De filigrane buitenhandgreep maakt het gemakkelijk om de schuifdeuren van buitenaf te openen en te sluiten. De buitenhandgreep is een handige toevoeging, vooral voor terrassen of andere uitgangen die vaak worden gebruikt. Vooral op warme dagen of in gebieden met insecten is het een goed idee om het schuifpaneel te sluiten als u weggaat.

HANDGREEP AAN DE BUITENKANT

ALARMPAKKET

Op verzoek levert air-lux onafhankelijke contacten voor alarmsystemen die zijn getest door het VdS (Verband der Sachversicherer). Het air-lux alarmpakket bevat een magneetcontact voor positiebewaking en een grendelcontact voor sluitingsbewaking. Alle componenten worden onzichtbaar in het systeem geïnstalleerd.

AIR-LUX ALARMPAKKET

INDIRECTE VENTILATIE

Met air-lux heeft u de mogelijkheid om natuurlijke luchtconvectie te activeren via de air-lux luchtafdichting.Met een extra knop of het gebouwbeheersysteem kan de luchtafdichting op inactief worden gezet (afdichting ingetrokken en ontlucht). Hierdoor ontstaat een opening van 5 mm rond het schuifraam tussen het schuifraam en het vaste element. Bij een gemiddelde vleugelmaat van 3×3 m resulteert dit al in een openingsdoorsnede van 25×25 cm (600 cm²).De vergrendelingsgrendel in het bovenste profiel blijft gesloten, wat betekent dat het raam virtueel nog steeds gesloten en 100% veilig is. Indirecte ventilatie voldoet ook aan de veiligheidsklassen RC2/RC3.

INDIRECTE VENTILATIE

KIERVENTILATIE

Kierventilatie is optioneel verkrijgbaar voor zowel gemotoriseerde als handbediende schuiframen. De schuifdeur wordt ongeveer 90 mm geopend en vergrendeld met de drukknop. Met behulp van een tweede sluitplaat in het bovenste raamprofiel vergrendelt de grendel het schuifraam alsof het gesloten is. De luchtafdichting wordt ook geactiveerd en drukt tegen het schuifblad om bewegingsgeluiden van de schuifdeur bij sterke wind te voorkomen.

KIERVENTILATIE

MATERIALEN

air-lux Connect biedt de mogelijkheid om verschillende materialen met elkaar te combineren. Omdat air-lux Connect 'een hoge esthetische kwaliteit bereikt zonder afbreuk te doen aan de technische prestaties', heeft het architectuurtijdschrift AIT het systeem in 2013 bekroond met de AIT Award. air-lux Connect biedt dezelfde technische en structurele voordelen als de basisversie van aluminium. Aangezien het air-lux systeem een vlak schuifsysteem is met profielen die in de vloer zijn verwerkt, is hout aan de buitenkant niet mogelijk. Aan de binnenkant kan echter een grote verscheidenheid aan houtsoorten worden gebruikt. air-lux gebruikt uitsluitend echt hout in plaats van imitaties.

  AIR-LUX CONNECT MET BRONS        AAN DE BUITENZIJDE

     AIR-LUX CONNECT MET BRONS 

     AAN DE BUITENZIJDE

 ZEBRANA HOUTAFWERKING   

 ZEBRANA HOUTAFWERKING   

afbeelding minimal design logo
afbeelding minimal design logo
air-lux schuiframen HET HORIZONTALE HOOGTEPUNT

MARITIEM

In de buurt van de zee stelt het zoutgehalte in lucht en water hogere eisen aan gebouwen en gevelcomponenten. Speciaal voor deze gebieden heeft air-lux een systeem ontwikkeld dat ook onder maritieme omstandigheden indruk maakt.

Schröder Design Puien  |   Baronieweg 6C  5321JW  Hedel   |  Tel: 073-6990936  |    E-mail:  

bottom of page