top of page

 AIR-LUX
TAATSDEUR SYSTEEM

afbeelding logo air-lux op een blauwe achtergrond

AIR-LUX  MINIMAL DESIGN BY SCHRÖDER DESIGNPUIEN

FASCINERENDE OPLOSSINGEN VOOR DE INGANG

De taatsdeur is een deursysteem met centrale of laterale rotatie-as waarmee zeer grote deurpanelen van glas of andere materialen kunnen worden gemaakt. Voor brede deuropeningen is dit een fascinerend alternatief voor de gebruikelijke scharnierende deur.

csm_air-lux-pilottuere-ostschweiz-007_bf42c0e302 pivot_edited.jpg

FASCINERENDE OPLOSSINGEN VOOR DE INGANG

De taatsdeur is een deursysteem met centrale of laterale rotatie-as waarmee zeer grote deurpanelen van glas of andere materialen kunnen worden gemaakt. Voor brede deuropeningen is dit een fascinerend alternatief voor de gebruikelijke scharnierende deur.

100 % DICHTHEID GEGARANDEERD

De manier waarop taatsdeuren open gaan is nieuw, maar gebleven is het unieke air-lux systeem voor de afdichting. Net als bij de horizontale schuifelementen, is ook hier 100% dichtheid gegarandeerd. Daarvoor zorgen twee opblaasbare afdichtingen rondom die volledig in de aluminium profielen zijn ingebouwd . En dat zonder zwakke punten in de hoeken en zonder wrijvingsweerstanden, zoals deze voorkomen bij de gebruikelijke afdichtingen met borstels.

csm_air-lux-pilottuere-ostschweiz-007_bf42c0e302 pivot.png
csm_6_105489063e pivot_edited_edited.jpg

VOOR DEUREN MET EEN MAXIMALE OPPERVLAKTE VAN 15 M²

Groot is goed, en dat geldt ook voor air-lux taatsdeuren. Hoe groter een taatsdeur kan worden gerealiseerd, hoe indrukwekkender het effect als zij open staat. Wij adviseren een maximaal oppervlak van 15 m² (drie meter breed, vijf meter hoog). Maar ook als u andere plannen hebt, kunt u met ons contact opnemen. Wij nemen de uitdaging graag aan. Het maximale gewicht van de air-lux taatsdeuren is ongeveer 1500 kg uitgevoerd met glasdiktes tot 60 mm. Desgewenst kunnen de taatsdeuren ook van alarmglas of kogelbestendig veiligheidsglas worden voorzien.

TOEPASSING VAN UITEENLOPENDE SOORTEN MATERIAAL

Glas, bijzondere houtsoorten, brons of steen? De deurpanelen zijn uit te voeren in alle mogelijke materialen en oppervlakken. De kern bestaat steeds uit hoogwaardige aluminium profielen met warmte-isolatie die worden bekleed met het gewenste materiaal.

VEILIGHEID, MECHANISCH EN ELEKTRONISCH

De air-lux taatsdeuren zijn in totaal voorzien van vier elektromagnetische sluitpunten en twee draaipunten die via kogellagers met de vaste delen zijn verbonden. Elektronische componenten voor de sluitpositie en vergrendeling van de taatsdeuren maken een comfortabele aansturing en monitoring mogelijk via de elektronica in het pand (alarminstallatie, domotica-systeem, etc.). Maar ook via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

csm_7_ae6dd1d08d pivot_edited.jpg
csm_10_3b94d4323e pivot_edited.jpg

BEDIENING

De bediening van binnen vindt bij voorkeur plaats via een drukknop die in de verticale omranding is ingebouwd. Voor de bediening van buiten is er keuze uit een sleutelschakelaar, vingerscanner of cijfercode. Als de drukknop bij gesloten deur wordt ingedrukt, stroomt de lucht uit de afdichtingen en de grendels gaan open. De deurdranger, die in het profiel van de deur is ingebouwd, zorgt er voor dat de deur automatisch en geruisloos sluit. Als de drukknop bij openstaande deur wordt ingedrukt, sluiten de grendels het element, waarbij tegelijkertijd lucht in de afdichtingen wordt gepompt voor een perfecte afdichting van het element.

afbeelding animatie minimal design logo
Afbeelding3_edited.jpg

Schröder Design Puien  |   Baronieweg 6C  5321JW  Hedel   |  Tel: 073-6990936  |    E-mail:  

bottom of page