STALEN DESIGN PUIEN

Stalen ramen en deuren zijn steeds populairder aan het worden. Toepassing van dergelijke schitterende slanke elementen past in de trend van de hedendaagse industriële en minimalistische architectuur. Naast interieurtoepassing kunnen ze ook gebruikt worden voor buitengevels en patio's.

De puien zijn leverbaar in verschillende stijlen; van in vakken verdeelde elementen voorzien van glas of panelen tot aan een volglas look zoals de ramen in het Falling Water House van Frank Lloyd Wright. Een zeer moderne minimalistische look met grote glazen delen ondersteund door potlood dunne slanke stalen frames. De contrasten tussen de witte muren, houten balken en plafonds, en de “grafische” stalen ramen zijn een genot voor de ogen.Stalen ramen worden veel toegepast als interieurpui uitgevoerd met enkel (veiligheids) glas, maar zijn ook verkrijgbaar met geïsoleerde glazen panelen. Daarnaast zijn stalen kozijnen extreem duurzaam. Alle hoeken en voegen van de stalen ramen zijn gelast, gegalvaniseerd en gepoedercoat, waardoor een ononderbroken laag rond het frame wordt gevormd.

Stalen interieur puien zijn ook ideaal om een ruimte multifunctioneel in te richten zonder verlies van natuurlijk licht. Een door glas verdeelde kamer voelt nog steeds ruim aan, terwijl een gesloten wand dat niet zou doen.

DESIGNPUIEN

"God is in the details".

Ludwig Mies van der Rohe